Преди да стартирате ремонт на баня, трябва да обмислите добре как искате да изглежда тя след това.

Какво представлява ремонтът на банята?Започва се с демонтаж на старата мивка, тоалетна чиния, душ батерията, смесителната батерия и т.н.Следва разбиване на старата фаянсова облицовка и теракотни плочи. След разбиването, строителните отпадъци трябва да бъдат събрани в чували, натоварени и извозени до депо за отпадъци.Подменя се старата ВиК инсталация – вертикалните водопроводни щрангове и хоризонтални тръби с нови полипропиленови. Правят се изводи за мивка, тоалетна, душ батерия, сифон.Ако е необходимо се прави изравнителна мазилка на стените, а на пода – замазка.

Следва лепене на новите плочи – фаянсова облицовка по стените и настилка с теракот на пода. Плочите се фугират със смеси „микро протект”. Този тип смеси предпазват банята от проникване на вода и мухъл през фугите, а също защитават фугите от почерняване.Ако е необходимо се изгражда борд. Следват монтажите на санитарния фаянс. Монтаж на моноблок, монтаж на мивка, монтаж на смесителна батерия. Монтаж на душ батерия, душ панел, душ кабина. Монтаж на огледало, монтаж на шкаф-мивка. Монтаж на вана, ако предвиждате такава и др.

В СетСтрой-Консулт използваме само качествени материали при извършване на СМР. Това на 100% важи и за материалите, които използваме за ремонт на баня. Това са материали на водещи фирми производители и вносители, за които получаваме и съответните сертификати.